Program på Bornholm lørdag d. 13. juni 2015

Lørdag 13.6. 10.00 – 18.30
Krig mod krig med Pink Army
General Ruseus
General Ruseus fra den lyserøde hær kommer til Bornholm. Tag en pause fra livets larmende alvor, og kig fordi fredsteltet hvor vi leger krig mod krig. Pink Army er et internationalt opensource netværk for kunstnere og aktivister, der har erklæret legetøjskrig mod alle verdens rigtige krige.
General Ruseus – commander in pink
PinkArmy.net/network/copenhagen.html


Lørdag 13.6. 10.00 – 11.00
Fredscirkel: Freden starter i os selv
Dorte Lykke Holm
Forestil dig at alle fredselskere også er fredsskabere! Vi har denne ene Jord og mærker at krig og ufred gror. Hvordan forholder vi os når vi mærker vrede? Hvordan kan vi som individer skabe  fred? Inspireret af oprindelige folks fredspraksis inviterer vi dig i cirklen hvor alle stemmer bliver hørt!
Dorte Lykke Holm er omstillingsagent
Hummingbee.dk


Lørdag 11.30 – 13.00
Ikkemilitær sikkerhedspolitik i forhold til Rusland
Jørn Boye Nielsen og Ole Wæver
Efter udviklingen i Ukraine optræder Rusland kun i danske debatter som et mål for sanktioner og militær oprustning. Men Danmark bidrager ikke til at løse konflikten ved at følge NATO’s og EU’s konfrontationspolitik. Hør forslag til en ikkemilitær dansk sikkerhedspolitik især i relation til Rusland. Ole Wæver er professor i international politik og leder af Forskningscenter for Løsning af Internationale Konflikter
CRIC.ku.dk
Jørn Boye Nielsen er formand for RIKO, og aktuel med bog om international konfliktløsning.
RIKO.nu


Lørdag 13.6. 13.00 – 14.00
Fred som et handlekraftigt projekt
Nana Sofia Hansen, FN forbundet
Hvordan skaber vi en bredere forståelse af, at FN, dialog, konfliktløsning og den fredelige konfrontation på langt sigt er mere handlekraftig end de militære svar, når verden brænder. Hvordan sætter vi ord på fredens styrke som det stærke projekt? Hør om FN-forbundets arbejde på at finde svar.
Nana Sofia Hansen er bestyrelsesmedlem i FN-forbundet, og cand.scient.adm. med speciale i konfliktløsning.
FNforbundet.dk


Lørdag 13.6. 14.30 – 15.30
Nej tak til køb af nye kampfly!
Carsten Andersen
Andreas Krogh
Planen om nye kampfly binder Danmark til en fortsat voksende milliardinvestering, der vil fastholde Danmark som deltager i angrebskrige. Hør om sammenhængen mellem kampfly og rammerne for udenrigs- og forsvarspolitik, og hvad kampfly betyder for fremtidens velfærd, arbejdsmarked og socialpolitik.
Carsten Andersen er talsmand for kampagne Nej tak til køb af nye kampfly.
NejTakTilNyeKampfly.wordpress.com/
Andreas Krogh er redaktør på info-hjemmeside
Nytkampfly.dk


Lørdag 13.6. 15.30 – 16.00
Finn Sørensen spiller
En gang var han bryggeriarbejder og musiker i Røde Mor. I dag er Finn Sørensen en fredselskende og socialt engageret politiker. Begge dele hører man tydeligt, når han griber guitaren og synger sange om fælleskab og fred fra den evigt aktuelle Mors bagkatalog, der stadig kan ruske, røre og bevæge.
Finn Sørensen er gammel musiker med en fortid i Røde Mor
Finn-Sorensen.dk


Lørdag 13.6 16.00 – 17.00
Workshop – Samarbejde i fredsbevægelsen
Tom Vilmer Paamand
Rundt om i landet er der mange fredsorganisationer, der hver på sin vis protesterer mod krig og arbejder for freden. Workshoppen inviterer til dialog om hvordan vi kan øge samarbejdet, koordinere vores aktiviteter og samle de gode kræfter, så freden kan blive sat mere effektivt på dagsordenen.
Tom Vilmer Paamand er formand for Aldrig mere Krig
AldrigMereKrig.dk


Lørdag 13.6. 17.30 – 18.00
Arbejdet mod tortur
Tue Magnussen
Arbejdet mod tortur har gennem mere end 40 år været en dansk mærkesag, men er det nu under udvikling eller afvikling? Om antitorturkonventionens betydning, det medicinske arbejde til støtte for torturofre og om en række FN-menneskeretskonventioner, der bør inkorporeres i dansk lov.
Tue Magnussen er aktiv i Antitortur Støttefonden.
ATSF.dk

Comments are closed